Nefes koçunun görevi, dışardan bir göz olarak kişinin nefesini takip etmek ve bu esnada kişiyi nefes alışkanlıkları doğrultusunda yönlendirmektir. Nefes koçu, kişiyi sürekli doğal nefese yönlendirir. Bu yüzden her seans eşsiz ve bir diğerinden farklıdır.
Nefes koçluğu seansında, kişi ağızdan derin nefesler alır ve koç kişinin nefesindeki limitleyici alışkanlıklarını analiz eder. (kişi doğal nefes alışkanlığının dışında her ne yapıyorsa bu tespit edilir) Analizi yaptıktan sonra, kişiyi nefes alışkanlıklarını çözecek uygun teknik ve sistemlerin kullanarak doğal nefesi hatırlamasını sağladığı çalışmalardır.

Nefes koçluğu birebir ve yüz yüze yapılır. Nefes koçu seans boyunca, aktif olarak elleriyle bedenin üzerinde çalışır ve olumlamalar kullanır.
Bir nefes koçluğu çalışması, yaşam koçluğu ve 1 saat aktif nefes seansı ile toplam 1,5 saat kadar sürer. Nefes koçluğu seansı, bir mat üzerinde yatarak, gözler kapalı ve müzik eşliğinde yapılır.
Nefes koçu size doğru nefes almayı ya da bir nefes tekniği öğretmez. Nefes teknikleri belirli durumlar -stres, kaygı, üzüntü vs -için kullanılan yöntemlerdir. Nefes koçu sizi doğal nefesinize yönlendirir çünkü hepimiz doğal nefese sahibiz, sadece unuttuğumuz için mevcut alışkanlıklarımızla nefes alıyoruz.
One thought on “Nefes Koçu Ne Yapar?”