Her sene bu zamanlarda çok severek yaptığım bir çalışmayı sizlerle paylaşmak istedim. Bu benim her sene arkadaşlarım, ailem ile birlikte yapmaktan keyif aldığım bir çalışmadır.
Öncelikle konuları belirlemek önemli.
- Hayatında nelerin olmasını istiyorsun?
- Hayal panonda nelerin yer almasını istersin?
- Değerler?
- Kariyer hedefleri?
- Aile hayatı?
- Aşk ?
- Hobiler?
- Öğrenmek istediklerin?
- Hayatında büyütmek /yer açmak istediğin alanlar?
Hayal panonuzu isterseniz hayatınızın farklı alanları için birden fazla hazırlayabilirsiniz. Önemli olan sürekli görebileceğiniz bir yere koyacağınızı hatırlayarak hazırlamak olacaktır. Dergi ve gazete fotoğrafları, kendi fotoğraflarınız, yazılar, sevdiğiniz sözler, mottonuz gibi bir çok şeyi kullanabilirsiniz. Burada en önemli konu, panonun sizi ve vizyonunuzu yansıtıyor olmasıdır. Panoyu hazırlarken hissetiğiniz heyecan, şevk ve mutluluğu ona her baktığınızda hatırlıyor ve hissediyor olmanız yaratım süreci için önemli noktalardandır.
Bu noktada açmak istediğim bazı konular var;
POZİTİF NİYET NEDİR?
Niyetinizi maddi olarak belirlemektense, onun size sağlayacağı manevi tatmini belirtin. Yani; «Araba istiyorum» gibi bir hedef yerine, arabanın size vereceği hisse/duyguya odaklanın. Özgürlük gibi
Gerçekleştirmek istediklerinizi, zihninizde tasarlamak ve yaparken imgelemek NİYET’tir. Niyeti söze dökerek ifade etmek onu güçlendirir. Niyet, enerjinin yön bulması için önemlidir. Niyet istediklerinizi hayatınıza çekmeniz için en büyük araçtır.
Niyeti ortaya koyarken kullanılan ayrıntılar önemlidir. Çünkü Yaratıcıya « İşte tam da böyle bir şey istiyorum« derken, ne istediğinizi net belirtmelisiniz.
Bir kez niyetinizi netleştirdikten, sonra gerçekleşeceğine dair en ufak şüphe duymayın.
YARATIM NEDİR?
Yaratım 3 boyutta gerçekleşir.
0-Arzu – ilk düşünce –yaradılışın başlangıcı
1.Boyut -Düşünce- yaratıcılığın ilk boyutu
2. Boyut- Söz- söylediğin herşey ifade edilmiş düşünce-yaratıcı ve yaratıcı enerjiyi evrene gönderir.
3. Boyut- Aksiyon– Hareket eden sözler – hayat bulur –davranış, eylem
Düşündüğün ama ifade etmediklerin bir boyutta yaratır.
Düşündüğün ve söylediğin bir başka boyutta yaratır.
Düşündüğün, söylediğin ve yaptığın realitende gerçekleşir.
Panoyu hazırladıktan sonra;
Sürekli görebileceğiniz bir yerde olması önemlidir. Eve aldığınız yeni bir objeyi ilk zamanlar hep fark edersiniz, bir süre sonra görmemeye başlarsınız. 15-20 gün sonra, fark etmemeye başladığınız zamanlar için, her hafta 10-15 dk. en az bir kere karşısına oturmayı alışkanlık edinin. Bu süreçte, panonuzda yer alan yazı ve resimleri hangi duygular ile seçtiğinizi, her birini teker teker inceleyerek ve hatırlayarak bakın. Yerini değiştirmek de bir başka çözüm olabilir. Panonuz size istediğiniz hayatı hatırlamanız ve hedeflerinizi gerçekleştirmeniz için harika bir motivasyon aracı olacaktır.
Vizyon Panosu Nasıl Çalışır?
Vizyon panosu beyninizde hedeflerinizi canlandırmaya yardımcı olduğu için çalışan bir yöntemdir. Görsel bir çalışmadır, bir nevi Hıdrellez ritüeline de benzer aslında. Hayalinizde canlandırmak yapabileceğiniz en güçlü zihin egzersizlerinden biridir.
Olimpiyat atletleri bu yöntemi çok uzun yıllar performanslarını yukarı taşımak için kullanmışlar. Psychology Today’in yaptığı bir araştırmaya göre gerçekten ağırlık kaldırdığınızda beynin uyarılan bölümleri ile ağırlığı fiziki olarak kaldırmadan, kaldırıyormuş gibi hayal ettiğinizde uyarılan bölümleri oldukça fazla benzerlik gösteriyor.
Vizyon Panosunu Hazırlarken Neler Yapmalıyım?
Öncelikle kendinize güzel bir ortam hazırlayın. Belki bir mum, güzel bir koku ve mutlaka sevdiğiniz bir müzik. Yerde ya da masa da yayılarak çalışacak bir ortam, aileniz ya da sevdiğiniz arkadaşlarınız ile birlikte. Renkli kalemler, görseller, kartonlar, dergiler, fotoğraflar size yardımcı olacaktır.
Yukarıda vermiş olduğum sorular üzerine düşünün ve yazın. İstek ve hedeflerini niyetlerin ile birlikte sana hissettireceklerini tüm duyularınla hisset ve sonra tüm bunları panona her türlü görsel ve yazı ile aktar.
Sevgilerimle,
Pınar